lunes, 1 de diciembre de 2014

Wordle


El Wordle és una web senzilla que ens permet crear núvols de paraules representatius de qualsevol text o pàgina web. És un recurs útil que podem utilitzar per analitzar qualsevol text, ja que les paraules més freqüents utilitzades per l'autor sortiran de mida més gran. D'aquesta manera, podem obtenir de manera més clara i visual el tema o les paraules clau que l'autor ressalta en el seu text. 


Com és crea un núvol de paraules o Wordle?

1. Primerament has de seleccionar un text que trobis interessant. Desprès el selecciones i el copies en un bloc de notes. D'aquesta manera es treu tots els formats que contingui aquell text. 
Jo he escollit una noticia que parla sobre la metodologia de l'educació basada en fer deures. 


2. Un cop finalitzat aquest pas, hem d'anar a la web de Wordle, on us apareixerà la següent pantalla i haureu de fer clic en "Create".  


3. En "create" us sortirà la següent pantalla. Aquí és on haureu de seleccionar el text i enganxar-lo. Es pot fer tal com ho he fet jo, o bé posar l'enllaç d'una pàgina web. Si ho volem fer a través de l'enllaç, l'haurem de copiar en el segon quadre i fer clic en "submit". 




Un cop copiat el text, feu clic en "go".


4. Per últim, només queda editar-lo al nostre gust. Per editar cal anar a la part superior marcat en vermell. Es pot canviar la font, el color, el llenguatge, etc. 

Un cop acabat, és pot guardar o imprimir directament. Per guardar-ho, és millor clicar a "open in Window" i amb el programa de "recortes" es selecciona i es retalla la imatge i es guarda en format jpg. Una altra opció, és fer un "impr. pant.", copiar-lo al paint i d'allà retallar la imatge i guardar-la en format jpg. 

5. Ara sí, aquest és el resultat del meu núvol de paraules:



Comentaris:
- No et conformis amb el primer núvol que et generi, treballa'l fins aconseguir el núvol que vols.
- És interessant plantejar-se el que estàs transmetent amb el teu missatge al destinatari. 
- Observa i canvia, les paraules importants en grans i en mig, les secundàries més petites. I cal tenir en compte, que les preposicions millor en una font petita.


Pots trobar més eines per a construir núvols en aquest enllaç



Informació extreta de:
http://www.betesiclicks.com/2010/04/com-fer-un-nuvol-de-paraules/
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2014/12/wordle-conceptes-o-emocions.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario