lunes, 1 de diciembre de 2014

Padlet o Wallwisher


El Padlet o també anomenat Wallwisher, és una eina que actua com una mena de suro donant la possibilitat de compartir informació i/o col·laborar en la creació d'informació.
El que fa interessant aquesta eina és que no cal registrar-se per poder treballar i crear un suro.

Com a futures docents és interessant conèixer les possibilitats que ofereix el Padlet. Podem utilitzar-lo com una mena d'agenda (notes de recordatori, deures, ...), per treballar algun tema, per passar llista, etc.
També podem utilitzar-lo com un arxiu personal, o bé com una pissarra col·laborativa amb els alumnes.
A més, aquesta mena de "suro virtual" ofereix la possibilitat de compartir-lo també amb els pares. En resum, és un recurs útil i eficaç que traspassa les barreres de la nostra classe física.

Com és crea un Padlet?

Per crear un Padlet has de registrar-te amb el teu compte de correu electrònic. Per fer que altres persones puguin editar, has de compartir-lo. Tal com ho va fer en Jordi Simón a classe, que ens va demanar els nostres usuaris de Padlet. Un cop enviada la seva invitació, en Jordi ens va proposar una activitat a realitzar en classe: posar una imatge d'un animal que no tindries a casa.

Com pujar una imatge al Padlet compartit? 

Primer de tot hem de pensar en l'animalet que escollirem. Un cop escollit, anem a flickr per tal d'agafar una imatge sota llicència de Creative Commons. Un cop seleccionada la guardem. 
A continuació, fem doble clic sobre el "suro" i s'obrirà una finestra on apareixerà l'opció de carregar imatge, a més de poder introduir un nom o una breu descripció. Però, el creador serà qui només pot organitzar l'ordre de les fotografies.

Aquest és el resultat dels animalets que no voldríem tenir a casa les alumnes d'educació infantil de Blanquerna:





Per a més informació:
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2013/10/padlet-or-wallwisher.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario